'Blonde' encapçala les nominacions dels Razzies, premis anti-Oscars

El biopic sobre Marilyn Monroe protagonitzat per Ana de Armas té huit nominacions, seguit de Morbius, que en té cinc

Ana de Armas interpreta a Marilyn Monroe en 'Blonde'
Ana de Armas interpreta a Marilyn Monroe a 'Blonde' / Instagram: @ana_d_armas

La pel·lícula Blonde, un biopic sobre Marilyn Monroe, lidera aquest dilluns amb huit nominacions la 43a edició dels premis Razzie, coneguts també com els anti-Oscars perquè distingeixen els pitjors films de l’any.

La cinta, dirigida per Andrew Dominik i protagonitzada per la hispanocubana Ana de Armas, va ser seleccionada en alguna de les categories més rellevants, com la de pitjor pel·lícula, pitjor director o pitjor guió, anuncia la fundació Golden Raspberry Awards, que organitza aquests guardons.

Comparteixen candidatura a pitjor pel·lícula de l’any Pinocho, de Robert Zemeckis; Morbius de Daniel Espinosa; Good Mourning, de Machine Gun Kelly i Mod Sun i La hija del rey, de Sean McNamara.

El sistema de votació d’aquests guardons està obert a tot aquell que vulga pagar una subscripció per a formar part de la fundació i votar. L’actriu Ana de Armas, que va ser nominada als Globus d’Or per l'actuació, no ha sigut objecte d’aquests premis humorístics. 

Després de Blonde, la producció més ridiculitzada de l'any és Morbius, que ha obtingut cinc nominacions —inclosa la de pitjor pel·lícula— amb Jared Leto com a aspirant a pitjor actor protagonista. En aquesta categoria competirà amb Tom Hanks i el seu paper de Geppetto en el film Pinocho de Disney.

El raper Machine Gun Kelly, per Good Mourning; la veu del comediant Pete Davidson a Marmaduke i Sylvester Stallone fent d'heroi a Samaritan també han estat assenyalats pels Razzies com a pitjors actors de la temporada.

En la categoria femenina figuren Bryce Dallas Howard (Jurassic Park: Dominion), Diane Keaton (Con canas y a lo loco), Ryan Kiera Armstrong (Ojos de fuego), Kaya Scodelario (La hija del rey) i Alicia Silverstone (Sharkwater).

En la categoria de pitjor actor de repartiment torna a aparéixer el nom de Hanks, aquesta vegada encarnant al coronel Tom Parker en l'aclamada Elvis. Segons l'organització, es va mostrar "carregat de làtex i amb un accent ridícul", raó suficient per a ser nominat dues vegades.

El nom de la fundació que entrega aquests guardons procedeix de la frase en anglés blowing a raspberry, que es refereix al so d'un esbufec fet per a evidenciar que una obra és de mala qualitat. En aquest cas, en senyal de burla a la indústria del cinema estatunidenc.

La primera edició va ser el 1981 i el lliurament, que enguany tindrà lloc l'11 de març, sempre coincideix en la vespra dels Oscars.

També et pot interessar

stats