Bicicletes gegants per a atraure visitants a la Plana de l’Arc

Aquest projecte d’art d'impacte visual sorprén el visitant, com ja es va fer l'any passat amb les cadires gegants

Les bicicletes gegants, a l'espera d'instal·lar-se en els set municipis del Pla de l'Arc / À Punt NTC

Fins a set bicicletes gegants s'instal·laran al costat dels camins que uneixen els set municipis vertebrats per la Via Augusta —Vilafamés, Cabanes, la Vall d'Alba, Benlloc, Vilanova d'Alcolea, la Torre d'en Doménec i les Coves de Vinromà—. Aquest dissabte, s'han presentat en societat, l'única vegada en què podrem veure-les totes juntes abans que siguen traslladades a la seua destinació definitiva.

Es tracta d'un projecte artístic que té com a objectiu atraure visitants a la Plana de l’Arc. Cada estructura, que pesa al voltant de 450 quilos, fa vora quatre metres d'alt i té un color i un missatge diferent, encara que totes homenatgen el turisme “tranquil, silenciós i respectuós”, explica la gerent, Alícia Puig. 

L’empresa Talleres Vial, ubicada a Cabanes, s'ha encarregat de la fabricació d'aquestes bicis no aptes per a humans estàndards. “Mai no havíem fet un projecte així, però estem molt contents amb el resultat”, explica el gerent del taller, Iván Villalonga. 

Al costat de la bici gegant n'hi ha altres de grandària normal, en les quals la gent pot pedalejar perquè sone música i el far de la germana major faça llum. Es tracta d’art d'impacte visual que sorprén el visitant, com ja van fer l'any passat amb les cadires gegants, que evocaven seure a la fresca i que van ser un èxit absolut. "S'ha triplicat el nombre de turistes que han vingut a veure tota la Plana de l'Arc", celebra Puig. 

La ubicació de les escultures encara es desconeix. Per això, a partir del 20 d'octubre, els més curiosos hauran de recórrer els diferents camins i sendes d'aquests espectaculars paisatges que ja són art per ells mateixos. 

També et pot interessar

stats