Set cadires gegants arriben dilluns als pobles de la Plana Alta

Els seients, de quatre metres d’alt, s'han pogut veure junts per primera i última vegada aquest dissabte a Cabanes

Les 7 cadires gegants estan inspirades en la tradició de seure a la fresca als pobles / À Punt NTC
16 d'octubre 2022 - 13:38

Els municipis de Vilafamés, Cabanes, la Vall d'Alba, Benlloc, Vilanova d'Alcolea, la Torre d'en Doménec, les Coves de Vinromà —que comparteixen el recorregut de la Via Augusta i configuren una subcomarca dins de la Plana Alta— estrenen aquest dilluns la Via Set Cadires, una proposta que reivindica el turisme sostenible i el plaer de seure a la fresca.

Aquest dissabte, els seients, de quatre metres d'alt, es van poder veure junts per primera i última vegada a Cabanes. A partir de dilluns formaran part del paisatge urbà d'aquest territori.

La ruta l'ha traçat l'associació Plana de l'Arc i amb ella volen convidar veïns, turistes i visitants a gaudir del paisatge, patrimoni i tradicions d'aquestes set poblacions castellonenques.

Al llarg d'aquest recorregut, el públic tornarà a aquelles vesprades al poble asseguts a la fresca, una reivindicació de la vida tranquil·la i d'un turisme sostenible. Alícia Puig, gerent de l'associació, ha explicat que la iniciativa vol fugir de les massificacions i les presses, per a retrobar-se amb el paisatge i un mateix.

Les cadires estan carregades de simbolisme: en són set, els set els colors de l'arc de Sant Martí, els set arbres característics de la zona i els set municipis de la Plana Alta. Cadascuna porta un missatge en llatí que fa referència al viatge interior que ha d'acompanyar el visitant.

Aquestes cadires ja formen part d’un patrimoni compartit. Podrem pujar a elles, veure-les, fer-nos fotos, compartir-les en xarxes o, fins i tot, dormir, tal com proposen des de l'associació. Això sí, hem de cuidar-les.

També et pot interessar

stats