Set cadires gegants reivindiquen el turisme sostenible a la Plana Alta

Els municipis encordaran les cadires de quatre metres d’altura amb cinc quilòmetres de cànem natural

Les cadires gegants es troben en set municipis de la Plana Alta / À Punt NTC

Traure la cadira a la fresca és una tradició molt arrelada al nostre territori. Inspirats per aquesta idea, els set pobles que integren la comarca de la Plana Alta han fet un pas més enllà. Vilafamés, Cabanes, la Vall d'Alba, Benlloc, Vilanova d'Alcolea, la Torre d'en Domènec i les Coves de Vinromà han col·locat set cadires gegants als carrers. 

Des de dimarts i durant les pròximes setmanes, els municipis s'enfronten a la gran tasca d'encordar aquestes cadires de grans dimensions: són quatre metres d'altura, un treball insòlit que mai s'havia fet. Per a executar aquesta tasca monumental, es desplegaran cinc quilòmetres de corda de cànem natural. 

La Via Set Cadires recorre la Via Augusta i és una idea original de l'associació Plana de l'Arc, que combina art, tradició i arrelament pel territori, i que vol impulsar el turisme sostenible. Alícia, gerent de l'associació, ha explicat que la iniciativa vol fugir de les massificacions i les presses per a retrobar-se amb el paisatge i un mateix. 

Els dissenys de l'encordada estan trets de cadires reals d'aquests municipis. Carlos Jiménez, creador del projecte, ha convidat els turistes a "gaudir del trajecte". Un disseny de rècord, que sens dubte es convertirà en un dels punts més fotografiats a les xarxes socials pels visitants.

També et pot interessar

stats