La Biblioteca Històrica de la Universitat de València s’obri al públic

La sala d’exposicions Duc de Calàbria pot visitar-se gratuïtament tots els diumenges i contemplar una part del patrimoni bibliogràfic de la institució.

Biblioteca Històrica de la Universitat de València
Biblioteca Històrica de la Universitat de València / UV

Amb el lema “Els diumenges, a la Històrica!”, la Biblioteca Històrica de la Universitat de València, ubicada al Centre Cultural La Nau, obri aquest diumenge les portes de la sala d’exposicions Duc de Calàbria.

A partir d’ara ho farà tots els diumenges, en horari de 10 a 14 hores, i la visita permetrà contemplar una selecció de reproduccions facsímils de les obres més representatives del seu patrimoni bibliogràfic. Es tracta d’obres “singulars, moltes exemplars únics al món”, segons han informat fonts de la institució acadèmica.

La iniciativa busca apropar el gran públic a la col·lecció de la biblioteca i “conscienciar de la importància de preservar aquest patrimoni no només per la vàlua que té, sinó com a font de coneixement”.

El mapamundi de Claudio Ptolomeu, amb la seua visió del món del segle II, els còdexs miniats que el duc de Calàbria va portar a València el 1527, les Trobes en Lahors de la Verge Maria, el primer llibre literari imprés en la península el 1474, o l’incunable del Tirant lo Blanc, produït en la impremta valenciana de Nicolau Spíndeler el 1490 són algunes de les joies que atresora la Biblioteca Històrica de La Nau.

La sala Duc de Calàbria conserva també el mobiliari del segle XIX, amb armaris que custodien una magnífica col·lecció d’impresos. En el centre destaquen dos esferes, una celeste i una altra terrestre, originals del segle XVII, obra dels cartògrafs holandesos Wilhem i Joan Blaeu.

Al final del recorrgut s’inaugura també un microespai de divulgació temporal, on la biblioteca oferirà xicotetes mostres de la seua col·lecció. Al mes de març, dos vitrines agrupen una selecció d’obres sobre els orígens i evolució de la festa fallera, declarada patrimoni immaterial de la humanitat el 2016.

També et pot interessar

stats