Bétera celebra una Rodà de les Alfàbegues de rècord

Una alfàbega de 3,24 metres d’alt protagonitza la popular ofrena en honor de la Mare de Déu de l’Assumpció, que torna aquest dilluns després de dos anys

VÍDEO | Bétera viu la Rodà de les Alfàbegues
La Rodà de les Alfàbegues a Bétera / À Punt NTC

Aquest dilluns és un dia molt especial per a la localitat de Bétera, al Camp de Túria, que celebra la Rodà de les Alfàbegues després de dos anys sense poder fer-ho a causa de la pandèmia.

Aquesta raó, però, no és l'única per què la Rodà d’enguany és tan destacada. Una de les alfàbegues que eixiran en l’ofrena en honor de la Mare de Déu de l’Assumpció ha batut el rècord Guinness pel que fa a l'altura, ja que ha arribat als 3,24 metres. Una fita que supera així els 2,86 metres obtinguts el 2012 i què ha sigut molt celebrada pel municipi aquest diumenge, quan s’ha dut a terme la mesura oficial.

Així, Bétera continua amb la tradició d’aquesta festa de més de 400 anys d’història, amb la qual es demana fertilitat per als camps i per al bestiar, i benestar per a tots els éssers humans. A partir de les 10:00 hores els festers i les festeres, anomenats obreres i majorals, desfilaran pels carrers amb les setze alfàbegues espectaculars, acompanyats de la música i milers de quilos de confeti que ompliran d’alegria tot el municipi.

També et pot interessar

stats