Bétera viu la Rodà de les Alfàbegues

L’alçada i l’amplada d’aquestes plantes són una de les senyes d’identitat d’aquesta festa.

VÍDEO | Bétera viu la Rodà de les Alfàbegues

Bétera, al Camp de Túria, celebra aquest dijous el dia gran de les festes amb la Rodà de les Alfàbegues, una processó popular i multitudinària en honor de la Mare de Déu de l’Assumpció. L’alçada i l’amplada d’aquestes plantes en són una de les senyes d’identitat.

La Rodà de les Alfàbegues, una celebració amb més de 400 anys d’història, és l’acte principal en què les obreres fadrines i els majorals (com anomenen els festers de Bétera) desfilen amb les espectaculars alfàbegues, acompanyats de la música,  amb ganes de festa, i milers de quilos de confeti que deixen un mantell de color pels carrers del poble.

Enguany les plantes han arribat als 2,35 metres, lluny del rècord aconseguit al 2012, quan van arribar als 2,86 metres. El mestre alfabeguer, Ramon Asensi, ha explicat en Les notícies del matí el procés i que es va sembrar “molt tard” (es va fer el 6 d’abril, quan normalment se sembra al març) i se’n va retardar tot el procés, malgrat que la temperatura ha sigut bona per al creixement de les plantes.

També et pot interessar