Benidorm recorda la seua transformació en capital turística a través d’una exposició

La pesca de la tonyina o l’ús del biquini són alguns dels aspectes que van influir en l’esdevindre turístic de la ciutat i repassa la mostra.

VÍDEO | Benidorm recorda la seua transformació en capital turística a través d’una exposició

Com s’ha convertit Benidorm en la capital turística per excel·lència, reconeguda per visitants de tot Europa? Una exposició al Museu de la Boca del Calvari, dona la resposta. Sota el títol "Els hotels del paradís", la mostra explica com Benidorm va passar de les primeres pensions als 40.000 llits amb què compta actualment.

L'any 1952, Benidorm tenia tres hotels, 1.700 habitants i una economia basada en la pesca de la tonyina. El tancament de l'almadrava va obligar el poble a reinventar-se per a subsistir. L'exposició "Els hotels del paradís" recull la història d'aquesta reinvenció, que va convertir Benidorm en la capital europea del turisme de platja.

Els hotels d’aquesta localitat de la Marina Baixa que es construeixen entre 1952 i 1964, una època d’incertesa a Benidorm, com recordava José Luis Pérez, guia de l'exposició.

El NO-DO va promocionar la destinació a l'Estat, però la recerca de clients es va estendre a tot Europa, fugint dels tòpics de l'Espanya de flamenc, bous i pandereta. Benidorm es va saber vendre com una ciutat moderna. Fites com l'arribada del 600 i el biquini, van marcar una època i la ciutat les va aprofitar com a ganxo turístic. “Benidorm apareixia en la premsa nacional i estrangera perquè es va autoritzar l’ús del biquini, va ser la primera ciutat a l'àmbit mundial que el va autoritzar”, apuntava Pérez.

Dels tres hotels que hi havia el 1952, la ciutat va arribar a superar-ne la vintena l'any 1964, en el període que comprén l'exposició. D'ahí, als 141 hotels actuals. Un recorregut apassionant que es podrà visitar fins al setembre al Museu Boca del Calvari, al cor de la ciutat.

També et pot interessar

stats