Benalua, escenari de la tercera mascletà de les Fogueres als barris

Aquesta disparà prepara la ciutat per a la setmana gran de festes, entre el 19 i el 24 de juny

Mascletà al barri de Benalua d'Alacant / À Punt NTC

Aquest diumenge, les Fogueres d’Alacant han omplit d’olor de pólvora el barri de Benalua, on s'ha disparat la tercera i última de les mascletaes als barris, que estan fora de concurs, a càrrec de la Pirotècnia Reyes Martí de Borriana.

Aquesta disparà posa fi a l’agenda de Fogueres d’aquest cap de setmana, que amb l’esperada Desfilada del Ninot va omplir aquest dissabte de color, sàtira i humor els carrers d’Alacant, i va congregar una multitud de visitants en el preludi de la setmana gran de festes de la ciutat.

Un repàs als actes de la setmana gran 

El pròxim cap de setmana es reprendrà una intensa agenda per a la posada de llarg de les Fogueres amb el XXXIII concurs de mascletaes diürnes a la plaça dels Estels entre els dies 19 i 24 de juny.

Les pirotècnies Martí, Hermanos Sirvent, del Mediterrani, Zarzoso i Tamarit concorreran per a oferir la millor mascletà. Per a obrir boca, un dia abans, el dissabte 18, la pirotècnia Ferrández dispararà una mascletà fora de concurs des de l’epicentre de les festes.

D’altra banda, la plantà dels monuments infantils, la matinada del diumenge 19 de juny, i la de les fogueres grans, el dilluns 20, omplirà de ninots i color els carrers de la ciutat. La inauguració de les barraques i els racons i el tradicional sopar amb coques de tonyina i bacores, posaran la cirereta a la nit de la Plantà.

Els dies 21 i 22, l’Ofrena de Flors a la Mare de Déu del Remei, patrona d’Alacant, impregnarà la ciutat amb l’olor de les flors. Les 89 comissions de fogueres desfilaran, en dues sessions, acompanyades amb bandes de música i de colles de dolçaines i tabals.

A partir de la nit del dimarts 21, les populars revetles i racons aportaran l’ambient festiu i musical, durant tres nits seguides, fins a la nit de la Cremà.

El dimecres a la vesprada serà el torn de la Dansà d’Alacant, entorn de la Foguera Oficial a la plaça de l’Ajuntament, i la tradicional Desfilada Folklòrica Internacional que celebra enguany la 65a edició.

Per al dia gran de Sant Joan, el 24 de juny, una gran palmera de focs artificials tornarà a il·luminar el cel de la ciutat a la mitjanit. L’encarregada de disparar-la des de la muntanya del Benacantil serà la pirotècnia Hermanos Sirvent d’Alacant.

Tot seguit, es procedirà a la cremà de les fogueres oficials a la plaça de l’Ajuntament i a la resta de fogueres i portades de les barraques de la ciutat, per a posar fi a unes Fogueres que han tornat la il·lusió a les alacantines i alacantins després de dos anys d’aturada.

També et pot interessar

stats