Belén Rueda encarna a Salomé en la clausura de Sagunt a Escena

Magüi Mira dirigeix aquesta gran producció que posa la cirereta a un dels festivals escènics més rellevants del panorama valencià

Belén Rueda interpreta Salomé durant l'estrena de l'espectacle en el Festival Internacional de Mèrida
Belén Rueda interpreta 'Salomé' durant l'estrena de l'espectacle en el festival de Mèrida / Jero Morales

La mítica història de Salomé serà l’encarregada de clausurar aquest dissabte la 40a edició del festival Sagunt a Escena en el Teatre Romà. L’actiu Belén Rueda encarnarà aquest personatge bíblic dominat pel poder de la seducció i que pujarà a escena de la mà de la directora valenciana Magüi Mira.

La princesa Salomé, “rebutjada pel seu estimat Joan Baptista, extrema el seu desig per ell; un desig que es transforma en mort, perquè el sexe té el poder de moure el món, estimar-lo i destruir-lo”, descriu Mira, que al·ludeix la trama d’aquest mite com un recordatori de la necessitat de controlar els impulsos més primaris.

En la revisió escènica de la història d’aquest arquetip femení del segle I, que es va estrenar el passat 9 d’agost en la darrera edició del festival de Mèrida, compta amb la participació de huit intèrprets més entre els quals destaquen noms com Luisa Martín, Juan Fernández i Sergio Mur.

Les entrades per a l’espectacle s'han exhaurit, però la programació del festival també s’ha ampliat pels carrers i les places de Sagunt amb l’Off Romà, que arriba a la fi aquest diumenge amb un espectacle de circ i un altre musical obert a tots els públics.

L’artista gallec Jesús Velasco, conegut com Xampatito Pato, acostarà el seu espectacle de clown a les 20:00 hores en la plaça dels Tarongers. A les 21:00 hores la festa es traslladarà a la Glorieta on el grup El Diluvi, amb el seu mestissatge de música d’arrel valenciana, rumba i reggae, posarà música en el tancament del certamen.

També et pot interessar

stats