Bayona es queda sense el Bafta a millor pel·lícula no anglesa, que guanya 'La zona de interés'

El film guardonat també s'ha imposat a Anatomia d'una caiguda, Vidas pasadas i 20 dies a Mariúpol

El director Jonathan Glazer i el productor James Wilson posem amb els premis Bafta que ha rebut 'La zona de interés'
El director Jonathan Glazer i el productor James Wilson posem amb els premis Bafta que ha rebut per 'La zona de interés' / Andy Rain (Efe)

La pel·lícula La zona de interés, del britànic Jonathan Glazer, ha guanyat aquest diumenge a Londres el premi Bafta a millor pel·lícula en llengua no anglesa, categoria en la qual competia amb La societat de la neu, del director espanyol Juan Antonio Bayona.

Amb el film guardonat, Glazer submergeix l'audiència en la vida familiar d'un comandant del camp de concentració d'Auschwitz, Rudolf Höss, cap del camp de les SS a Auschwitz el 1944. Així, narra l'horror amb un impactant treball creat íntegrament amb plans fixos.

Aquesta cinta ja es va fer amb el Gran Premi del Jurat (la Palma de Plata) en el festival de Cannes, i el Premi FIPRESCI de la premsa especialitzada. El director és sobretot conegut per A flor de piel, amb Scarlett Johansson.

La pel·lícula s'ha imposat a la francesa Anatomia d'una caiguda, a l'estatunidenca rodada en coreà Vidas pasadas, al documental ucraïnés 20 dies a Mariúpol i a La societat de la neu de Bayona.

El director espanyol, que venia de guanyar el Goya a la millor direcció, s'ha quedat així a les portes en els Bafta, igual que li va ocórrer en els últims Globus d'Or, on també competia com una de les aspirants en llengua no anglesa.

També et pot interessar

stats