Una exposició de Sorolla recorrerà durant dos mesos la ruta d’AVE entre València i Madrid

La mostra repassa a través de cent reproduccions fotogràfiques la vida i principals obres del pintor

AVE on s'exhibirà la mostra de Sorolla
AVE on s'exhibirà la mostra de Sorolla / Europa Press

L'exposició "Sorolla. Un centenari en cent imatges", que recorre a través de cent reproduccions fotogràfiques la vida i principals obres del pintor Joaquim Sorolla amb motiu del centenari de la seua defunció, viatjarà durant dos mesos en l'AVE Madrid-València.

Renfe, el Museu Sorolla i la Fundació Museu Sorolla han presentat a l'interior d'un tren AVE aquestes reproduccions fotogràfiques situades en punts estratègics de l'interior dels vagons. La mostra, comissariada per Elena Juanes Le Vève, Pilar Milà Sierra i Acacia Sánchez Domínguez, tècnics del Museu Sorolla, recorre la trajectòria del pintor i se centra sobretot a analitzar el perfil de viatger incansable que va ser Sorolla.

Les imatges seleccionades mostren Joaquim Sorolla en totes les etapes de la seua vida. Es tracta d'un diàleg entre vida i obra que es materialitza en la mostra a través de 67 reproduccions fotogràfiques en blanc i negre d'originals de l'arxiu del Museu Sorolla i de la Fundació Museu Sorolla, i 33 imatges a color de les seues pintures més icòniques.

Sorolla al llarg de la vida va viatjar constantment a la seua València natal des del seu lloc de residència, Madrid. Per això, segons l'organització, cobra especial importància en el marc del primer centenari de la defunció del pintor, que el trajecte inaugural de l'exposició siga la línia Madrid-València.

Sorolla. Un centenari en cent imatges viatjarà en un AVE que unirà Madrid i València, però aquest tren també farà els trajectes València-Burgos, Alacant-Madrid, Alacant-Lleó i Múrcia-Madrid.

També et pot interessar

stats