Les Arts estrena una revisió actualitzada de l'òpera 'Ariodante'

Les pors, la condemna a la immoralitat, la intransigència i els juís de la comunitat fan d’aquesta una obra actual i ideal per a introduir-se en el món de l'òpera

Les Arts estrena una revisió actualitzada de l'òpera 'Ariodante' / À Punt NTC

El Palau de les Arts estrena l'òpera Ariodante de Händel en una sessió exclusiva per al jovent i a preus populars. Es tracta d’una revisió actualitzada d'una obra barroca del segle XVIII que s'endinsa en els prejuís de la societat sobre la moralitat i les dones.

Ariodante és la història d'un amor trencat per un engany amb un desenllaç fruit de la doble moral d'una societat patriarcal i masclista. Malgrat que Händel va convertir en òpera aquest relat fa quasi tres segles, continua vigent.

El director d’escena, Benjamin Davis, explica a À Punt NTC que l’aproximació a l’òpera que ha fet la seua companyia la trasllada a un moment que es puga entendre hui en dia, al mateix temps que explora la psicologia de tot el que passa en la història, cosa que no feia l’obra original de Händel. “Ens hem permés també de fer un final més d'acord amb el segle actual: un final que, quan l’obra va ser composta, no hauria sigut possible”, afig. 

Així, aquesta nova versió trasllada l'escena a una illa escocesa als anys setanta, on un príncep –interpretat per la mezzosoprano Ekaterina Vorontsova– enamorat de la filla del rei és víctima de l'ardit del personatge de Polinesso, convertit en aquesta revisió en un capellà. 

Amb escenografia i vestuari del director britànic Ultz, aquesta versió d'Ariodante conserva les característiques de l'òpera barroca, cosa que, segons el director musical Andrea Marcon, la fa molt actual. “A més, té una varietat de color i contrast que fa que el temps passe molt ràpid”, postil·la.  

Les pors, la condemna a la immoralitat, la intransigència i els juís de la comunitat fan d’aquesta una obra actual i ideal per a introduir-se en el món de l'òpera.

També et pot interessar

stats