L’artista fallera Miriam García revalida el ninot indultat infantil de les Fogueres

Coneixem el seu taller de Paiporta i ens conta com és per a ella esta professió

Miriam García, artista guanyadora del ninot infantil indultat de les Fogueres 2024 / À Punt NTC

El ninot indultat de les Fogueres 2024 està creat per les mans de Miriam García, una jove artista valenciana que repeteix pòdium per segon any consecutiu. À Punt ha pogut entrar al seu taller de Paiporta per a veure com fa els últims retocs a la resta del monument, que en 48 hores partirà cap a una nova destinació, les Fogueres d'Alacant.

Segons ha confessat en declaracions a À Punt, espera amb moltes ganes el moment de plantar la foguera amb els xiquets i xiquetes i explicar-los coses sobre el seu treball. 

I és que, per a esta graduada en Magisteri i artista fallera, crear un monument infantil és unir dos passions. “És una professió molt bonica”, assegura, i s’emociona molt veient la il·lusió de les criatures quan descobreixen el seu monument. 

Enguany la seua figura d’una bellesa alacantina que somia arribar a la Lluna ha sigut el ninot indultat infantil, i és el segon any consecutiu que Miriam guanya el ninot indultat d'Alacant. 

Tot i que planta falles a València des del 2016, no va ser fins a l’any passat que es va estrenar a Alacant i va crear el monument infantil de la foguera Sagrada Família, que va quedar quart. Enguany repeteix premi de ninot indultat i qui sap si, com la bellesa alacantina que somia arribar a la Lluna, complirà el desig de guanyar també el premi de la foguera. 

També et pot interessar

stats