Arranca l'Alacant Digital Gaming, aparador del 'gaming' i la vela

L'esdeveniment global és la primera parada del segon Split del Circuit Tempesta i també acollirà la final del Campionat Mundial d'eSailing

Josefina Bueno, consellera d'Innovació, i Luis Barcala, alcalde d'Alacant, durant la visita a Alacant Digital Gaming / Marc Gomar

Alacant es converteix en la seu de l'Ocean Live Park, un esdeveniment global organitzat per la Generalitat amb motiu de la Volta al Món de Vela de The Ocean Race i que vol situar la ciutat en l'aparador del gaming i la vela. A més, dins de l'agenda tindrà lloc una cita clau: l'Alacant Digital Gaming. 

L'Ocean Live Park s'ha posat en marxa al moll de Llevant entre el 7 i el 15 de gener, un pavelló amb un programa dedicat als videojocs i esports electrònics (eSports) ple d'activitats, continguts informatius i xarrades. 

Luis Barcala, alcalde d'Alacant, i la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, s'han acostat a les instal·lacions per a donar-hi suport i gaudir de l'experiència. L'impacte econòmic de The Ocean Race al territori valencià serà de més de 120 milions d'euros, ha assegurat Barcala.

Aquest dissabte tindrà lloc la final del Campionat Mundial d'eSailing 2022 organitzat per The Ocean Race com a part de l'Alacant Digital Gaming, en la qual participaran deu regatistes per un premi de 9.500 euros. Aquest esdeveniment també acollirà la primera parada del segon Split de Circuit Tempesta, la principal estructura competitiva amateur de Riot Games a Espanya. Durant els dies 6, 7 i 8 se celebrarà la part en línia i el dissabte 14 la gran final presencial, on els jugadors competiran en League of Legends i Valorant per aconseguir un premi de 3.000 € i 1.500 € per joc. 

La Fundació ONCE i la Policia Nacional hi estaran presents per a fer xarrades sobre ludificació, eixides professionals i seguretat informàtica. Els adolescents de centres educatius de tot Espanya també faran el seu acte de presència amb el projecte Junior Esports, un espai que pretén acostar els més joves al món dels videojocs des d'una perspectiva educativa. 

Durant aquests dies, jugadors i jugadores podran gaudir de múltiples zones d'oci i entreteniment de manera gratuïta en l'Ocean Live Park. El moll 14, dins del Moll de Llevant d'Alacant, acollirà més de 60 tornejos d'eSports, entre els quals destaca el Mundial de Regata, a més de zones de lloc lliure amb realitat virtual i l'escape room temàtic amb elements virtuals i presencials. També destacarà la presència d'alguns dels creadors de contingut més importants de l'estat espanyol, com Suja, Nakoo, Andaluchino o DJames.

També et pot interessar

stats