Arranca el Festival de les Arts amb una major presència valenciana

Vetusta Morla, La Casa Azul i Amaia comparteixen cartell amb Sienna, Jimena Amarillo, Varry Brava, Boccachico o ElyElla

Imatge d'arxiu del Festival de les Arts
Imatge d'arxiu del Festival de les Arts / @festivaldelesarts

El llit vell del Túria acull a partir d'aquest divendres de vesprada un dels primers festivals de l’estiu a la Comunitat Valenciana. La cita arranca amb l’actuació de Sienna, que serà seguit d’altres artistes valencians com ara Varry Brava, Jimena Amarillo i EleDj. Seguint la tradició d’apostar per artistes de proximitat, el Festival de les Arts ha fet una alta aposta per grups i solistes valencians, que copen un 40% del cartell, concentrats majoritàriament en el primer dia, aquest divendres. La presència valenciana és enguany més gran que en edicions anteriors.

Pels escenaris instal·lats en la Ciutat de les Arts i les Ciències desfilaran també Wisemen Project, Second i ElyElla. El duet de DJ, que són ja veterans en aquest festival, tancaran les actuacions de divendres en què el cap de cartell és Vetusta Morla, que també són vells coneguts del públic de les Arts. Un altre dels plats forts de la nit serà La Casa Azul, que farà botar i ballar el públic amb la seua revolució sexual i altres èxits de Guille Milkyway. 

En el cartell de dissabte trobem menys presència valenciana, amb Niña Polaca, que obrirà la vesprada, i Bocaccachico, que serà dels últims artistes a pujar a un escenari en una jornada en què destaquen artistes tan dispars, tant en estils com en procedència, com Amaia, Ginebras o Ladilla Rusa. La fi de festa amb l’habitual espectacle de focs artificials anirà a càrrec del quartet murcià Viva Suecia. 

Amb els abonaments esgotats des de fa mesos, sembla que l’aposta de The Music Republic per un festival urbà amb espai i propostes per a totes les edats —que permet acudir a famílies senceres, inclosos els més menuts i menudes de la casa— continua funcionant. I tot apunta que, un any més, el Festival de les Arts tornarà a ser un èxit d’assistència. 

També et pot interessar

stats