Aquest és el calendari de matrícula i dels exàmens de valencià de la JQCV

L’entitat aprova la convocatòria de 43.000 places en les 24 seus de la Comunitat Valenciana

Calendari de matrícula i dels exàmens de valencià de la JQCV
Calendari de matrícula i dels exàmens de valencià de la JQCV / Miguel Ángel Reino

El ple de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) ha donat llum verda a la convocatòria de 43.000 places per a examinar-se dels diferents nivells de la nostra llengua. Els exàmens es faran en les 24 seus distribuïdes al llarg del territori.

El dissabte 19 d'octubre del 2024 es faran les proves escrites dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2, mentre que els exàmens orals es repartiran entre els dissabtes 26 d'octubre, 9 i 16 de novembre.

Quant a les proves dels llenguatges específics, el de Llenguatge administratiu, Correcció de textos i Llenguatge als mitjans de comunicació seran el dissabte 15 de juny.

Els interessats a participar en alguna d’aquestes proves hauran d’inscriure’s a través del web de la JQCV. El formulari, segons indiquen des de la Generalitat, s'activarà de manera progressiva en diferents dates segons els nivells.

El primer període de matriculació telemàtica, entre el 6 i el 10 de maig, serà el dels llenguatges específics. Des de les 9 del matí del 25 de juny a les 23:59 de l'1 de juliol s'obrirà la matriculació telemàtica dels nivells A2, B1 i B2.

Tant en el cas dels llenguatges específics com en els nivells A2, B1 i B2, la matrícula telemàtica es farà sense necessitat de petició prèvia de torn. És a dir, les persones aspirants s'inscriuran i faran el pagament de les taxes, de manera que quedaran automàticament matriculades. Aquesta tramitació es podrà fer en la plataforma web de les proves.

Cita prèvia per a la matrícula del C1 i C2

En canvi, en els nivells C1 i C2, els aspirants han de sol·licitar torn de matrícula. Els enllaços per a demanar-lo estaran en la plataforma web de les proves.

La sol·licitud de torn de matrícula del C1 estarà disponible des de les 9 hores del 3 de juliol fins a les 9 hores del 8 de juliol, o fins que s'esgoten els torns. En el cas del C2, els torns es podran demanar des de les 10 hores del 3 de juliol fins a les 9 hores del 8 de juliol, o fins que s'esgoten.

Aquells que vulguen preparar-se per a aquestes proves disposen de materials, de tots els nivells i les àrees que s'examinen, basats en els continguts d'À Punt en el portal Apunts de llengua.

On es poden fer les proves?

Les localitats on es podran fer les proves dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2 de coneixements de valencià són: Alacant, Alcoi, Alzira, Benidorm, Bunyol, Borriana, Castelló de la Plana, Dénia, Elda, Elx, Gandia, Llíria, Ontinyent, Oriola, Paterna, Sagunt, Sogorb, Sueca, Torrent, València, la Vall d'Uixó, Villena, Vinaròs i Xàtiva. Quant als llenguatges específics, les proves es podran fer solament a València.

També et pot interessar

stats