Vora 6.000 persones obtenen un certificat de la JQCV en les proves del 2023

Segons la Generalitat, el percentatge d'aptes és inversament proporcional al grau de dificultat: l'A2 l’aprova un 64%; el B1, un 43%; el B2, un 48% i el C1, un 25%

Imatge d'arxiu d'una prova de la JQCV
Imatge d'arxiu d'una prova de la JQCV / Generalitat

Unes 6.000 persones han obtingut un certificat de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià en les proves del 2023. Així ho ha avançat la Generalitat en un comunicat que apunta que només la meitat —un 54,2%— de les persones que s'hi van inscriure es va presentar finalment a les proves oficials de coneixements de valencià.

De les més de 35.000 persones inscrites, més de 19.000 van participar en la convocatòria del 2023, el 31% de les quals va aconseguir la qualificació final d'apte i, per tant, rebran el certificat oficial que acredita el nivell dels coneixements.

Les proves es van dur a terme entre octubre i novembre. Els aspirants es van examinar primer de la part escrita, tant de la comprensió com de l'expressió, i després van haver de passar l'àrea oral, en la qual havien de demostrar que els seus coneixements de llengua són "conformes als continguts i objectius del nivell corresponent", segons el Marc europeu comú de referència per a les llengües.

Els nivells més alts aglutinen una quantitat de participants més alta. Destaca per damunt de tot el nivell C1 amb 17.645 persones matriculades, seguit del C2 amb 10.220, el B2 amb 4.080, el B1 amb 1.983 i l'A2 amb 1.330. Una vegada finalitzades les proves i obtinguts els resultats definitius, segons avança el govern valencià, el percentatge d'aptes resulta "inversament proporcional" al grau de dificultat del nivell aspirat. No obstant això, es mantenen els nivells de certificació d'anys anteriors sense arribar a "diferències significatives" al respecte.

Els nivells en què s'assoleix un millor resultat són els més baixos: l'A2 amb un 64% d'aptes sobre els presentats, el B1 amb un 43% i el B2 amb un 48%. Dels nivells més alts, el C2 obté un resultat millor: un 5% més que el C1, una tendència que també es pot detectar entre els nivells B1 i B2, ja que el B2 té també un 5% més d'aptes.

Des de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià han remarcat la importància de participar en les proves amb una bona formació, especialment quant a l'expressió escrita en els nivells de C1 i C2, perquè, diuen, l'expressió oral de tots els nivells "es pot considerar, en general, bona".

També et pot interessar

stats