Anna Moner guanya el Ciutat d’Alzira de Novel·la amb l’obra ‘La mirada de vidre’

Aquest divendres s’han lliurat els guardons dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira, que compleixen 30 anys.

Anna Moner guanya el Ciutat d’Alzira de Novel·la amb l’obra ‘La mirada de vidre’

L’escriptora i artista plàstica de Vila-real Anna Moner és la guanyadora del XXX Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb La mirada de vidre. Es tracta d’un relat ambientat en la Barcelona dels inicis del segle XX en què s’entremesclen l’ocultisme i les investigacions científiques poc ortodoxes, i que revela l’interés de l’autora per temes com el devastador món de les addiccions, l’ús terapèutic i artístic de l’electricitat o el poder de la mirada, entre altres.

Moner ha  publicat les novel·les Les mans de la deixebla, El retorn de l’Hongarès i Gabinet de curiositats. A més, és col·laboradora del magazín radiofònic Al ras, d’À Punt Mèdia, en què va conduir l’espai de literatura “La biblioteca d’Hipàtia”, i actualment s’encarrega de “La llanterna màgica”. Així mateix, ha sigut l’ambaixadora de la Lectura 2017.

Aquest divendres s’han lliurat els guardons dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira, que compleixen 30 anys, amb un rècord històric de participació, en rebre un total de 242 originals. 

A més d'aquesta alta participació, el Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira és també el que està dotat amb un premi econòmic més elevat, amb 16.000 euros per a la guanyadora. 

Més premiats

El XXIV Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General ha sigut per a David González Jara per Las moléculas de la vida, presentat originalment en castellà. El XX Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, l’ha guanyat Lourdes Toledo amb Amèrica endins, i el XIII Premi de Poesia Ibn Hafaja ha distingit Alba Fluixà, per Galeria d’incerteses. 

També et pot interessar

stats