Algemesí recupera la festa gran en tota la seua esplendor

Dos anys després, la Muixeranga i els balls tradicionals acompanyen la Mare de Déu de la Salut, patrona de la ciutat, en la Processoneta del Matí

La Muixeranga d'Algemesí a les portes de la basícila de Sant Jaume durant la Processoneta del Matí
La Muixeranga d'Algemesí a les portes de la basílica de Sant Jaume durant la Processoneta del Matí / EFE / Ana Escobar

La Muixeranga, els bastonets, la Carxofa, els arquets, els llauradors, els tornejants, els pastorets i les pastoretes,... tot el poble d'Algemesí s'ha reunit a la plaça Major per a dansar a ritme de dolçaina i tabal al voltant de la seua patrona, la Mare de Déu de la Salut, i veure-la entrar després dels tres simbòlics intents a la basílica de Sant Jaume. 

Aquest és el moment àlgid de la festa de la Mare de Déu de la Salut, declarada patrimoni de la humanitat el 2011 i que torna després de 1.906 dies per a viure's als carrers d'Algemesí en tota la seua esplendor. Com diu Julio Blasco, director del Museu de la Festa d'Algemesí, "la festa té una salut immillorable, no hi ha família que no tinga algú que no hi participe". Més de 1.400 persones han intervingut en la Processoneta del Matí, la més intensa i curta de les tres que componen la festa, juntament amb la processó de les Promeses i la Volteta General, que s'inicia aquesta vesprada de dijous a les 20 hores i té una durada de 7 hores.

També et pot interessar

stats