Alexandra Usó, nova presidenta d'Escola Valenciana

Treballar per a poder "viure en valencià amb naturalitat" i augmentar la relació amb els centres educatius, reptes del nou equip directiu

Nou equip directiu d'Escola Valenciana, amb Alexandra Usó (tercera per la dreta) com a presidenta
Nou equip directiu d'Escola Valenciana, amb Alexandra Usó (tercera per la dreta) com a presidenta / Escola Valenciana

L'assemblea anual d'Escola Valenciana ha triat aquest dissabte Alexandra Usó com a nova presidenta de l’entitat, amb el suport de més del 98% dels vots.

La votació, celebrada a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, han comptat amb la participació de vora un centenar de persones representants de les 23 entitats comarcals i locals membres de la Federació d’Associacions per la Llengua que és Escola Valenciana.

"Hui agafem el testimoni de tanta i tanta gent que ens ha precedit, amb l’objectiu de continuar sent una entitat forta i moderna amb capacitat d’involucrar amplis sectors de la ciutadania amb diferents sensibilitats", ha assegurat la nova presidenta.

Usó ha destacat el paper de les i els activistes de l’entitat, que ho "són tot per a la nostra entitat, són les nostres mans, els nostres peus, els nostres cors i ànimes. I sense elles i ells, i la seua feina incansable, no hi ha Trobades, ni Voluntariat pel valencià, ni el Sambori, ni el Feslloc, ni Cinema en valencià…".

La candidatura encapçalada per Alexandra Usó compta amb la presència de Pablo Montaner i Imma Garrigós a la vicepresidència, Paula Beneito com a secretària, Maria Nebot com a tresorera i Montse Morales com a vocal.

El nou equip directiu assumeix aquest repte amb la màxima de treballar per a poder "viure en valencià amb naturalitat", i amb l’objectiu d’augmentar la relació d’Escola Valenciana amb els centres educatius, mitjançant la comissió d'educació de l’entitat. També el de continuar treballant en la defensa dels drets lingüístics de valencianoparlants, amb l’impuls de l’Oficina de Drets Lingüístics de l’entitat, sempre oberta a la ciutadania, a més de mantindre projectes com les Trobades, el Sambori, la Gira i Feslloc, el Voluntariat, el Cinema i la Lliga de debat.

L’acte ha acabat amb l’actuació musical Parint versos entre dones, un projecte de vers i cant improvisat fet per dones i que ha interpretat diverses albades i cant valencià d’estil.

També et pot interessar

stats