Sant Jordiet protagonitza el dia del patró a Alcoi

Aquest diumenge es viu la segona jornada de la trilogia festera, amb la processó de la Relíquia com l'acte més destacat

Sant Jordiet durant el recorregut de la processó de la Relíquia aquest diumenge / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 d'abril 2023 - 08:06 Actualitzat: 24 d'abril 2023 - 07:41

Un dia després de les espectaculars entrades mora i cristiana, Alcoi dedica els actes d'aquest diumenge al patró de la ciutat, Sant Jordi. Es tracta d'una jornada on els infants cobren protagonisme, i en especial, el xiquet que encarna Sant Jordiet, enguany Nicolás Sánchez, de la filà Andalusos.

L'emblemàtica processó de la Relíquia, també coneguda com a processó dels Càrrecs, ha sigut el plat fort del dia. Durant el recorregut s'ha traslladat la relíquia de Sant Jordi des del seu temple fins a la Parròquia de Santa Maria. Aquesta ha estat custodiada pels capitans i els alferes amb els seus cavallers, l'Assemblea General de l'Associació de Sant Jordi i el xiquet Sant Jordiet, entre altres autoritats. Amb moltes ganes, Nicolás ha caminat pels carrers sota l'atenta mirada dels veïns i veïnes, que han fet ploure pètals de color roig i blanc al seu pas, com és tradició.

Aquesta processó és la més estimada per la filà dels mirons, com es coneix el públic, ja que permet contemplar el vestuari que els càrrecs i els cavallers van lluir dissabte durant les entrades. La celebració continuarà a les 18:00 hores, amb la diana vespertina del cavallet, on Barbarescos i Realistes desfilen pel carrer de Sant Nicolau molt animats a ritme de pasdobles i amb cavalls de cartó. També es farà la processó general cap a les 19:30, amb la qual es retorna la relíquia i la imatge eqüestre de Sant Jordi al seu temple. Els actes festers de la jornada acabaran a les 23:30 hores amb la retreta, una desfilada informal on els festers pugen sobre carrosses engalanades i il·luminades acompanyades de xarangues.

D'aquesta forma, la festa continua després que aquest dissabte 15.000 persones participaren en el dia gran dels Moros i Cristians d'Alcoi, el de les Entrades. Enguany, Jesús Mullor, de la filà Croats, ha capitanejat el bàndol cristià, i Salvador Micó, de la filà Lleugers, el moro. La trilogia de la festa culminarà aquest dilluns amb el dia de l'Alardo.

També et pot interessar

stats