Alcoi tanca els Moros i Cristians disparant 3.500 quilos de pólvora en l'Alardo

L'última jornada de la trilogia festera rememora l’enfrontament de les tropes dels dos bàndols, que culminarà amb l’aparició de Sant Jordiet al castell de vesprada

L'atronador so de les arcabussades agita Alcoi des de bon matí
L'atronador so dels arcabussos agita Alcoi des de bon matí / À Punt NTC

Alcoi viu les últimes hores dels Moros i Cristians a ritme d’arcabussades. La ciutat tanca la trilogia festera amb l’Alardo, la batalla en què vora 2.000 festers dispararan, en conjunt, fins a 3.500 quilos de pólvora, el màxim permés. La lluita de les tropes mores i les cristianes agitarà la ciutat amb el retronar dels arcabussos fins que, ja de vesprada, aparega Sant Jordiet al castell i anuncie la victòria cristiana.

La protagonista indiscutible d’este dilluns d’alardo és la pólvora que acompanya la lluita. Els dos bàndols, el moro i el cristià, s'alternen en la presa i reconquesta del castell, mentre que Alcoi va omplint-se amb el fum de la pólvora i l’olor tan peculiar que emana dels arcabussos.

De vesprada, el protagonista serà Sant Jordiet, figura que enguany encarna Mauro Abellán, de la filà dels Jueus i que anuncia, a més de la victòria del bàndol cristià, la fi de les multitudinàries festes de Moros i Cristians, que Alcoi celebra des de divendres a la nit. 

També et pot interessar

stats