Així s'han preparat el capità moro i cristià per a desfilar en el dia gran d'Alcoi

Quin significat amaga el disseny de la seua vestimenta? Des de quan són festers? Qui els ha acompanyat dalt de la carrossa i per què?

Capità moro i capità cristia. Moros i Cristians Alcoi 2024
Capità moro i capità cristia. Moros i Cristians Alcoi 2024 / À Punt NTC

Daniel Cano ha sigut un dels grans protagonistes dels Moros i Cristians d'Alcoi 2024 per ostentar el càrrec de capità cristià. Este dissabte ha desfilat amb la filà Alcodians, a la qual pertany des de fa trenta anys. Més de 1.400 persones han estat sota les seues ordes i entre tots han format un conjunt impressionant.

"Volíem dedicar la vestimenta al poble d'Alcoi, perquè som un poble de metal·lúrgia i de tèxtil", ha explicat Cano a À Punt Notícies fent referència als detalls metàl·lics del trage que ha lluït. Un disseny original que conta la història d'un xiquet berber adoptat pel capità cristià i que finalment el succeeix a la seua mort. 

"Es pot veure també que hi ha una sabata mora. Està dedicada a mon pare", ha contat amb emoció Cano, que de menut va desfilar com a moro amb el pare i el germà en la filà Barbarescos.

Obrir la impressionant desfilada dels cristians ha sigut per a ell una "experiència única en la vida" que ha pogut gaudir en companyia de la filla i el fill, Daniela i Nicolàs, que l'han acompanyat en la carrossa com a favorita i rodella.

El capità moro d'enguany, Jordi Peidro, està vinculat a la festa dels Moros i Cristians d'Alcoi des que va nàixer, i mig centenar de persones de la seua família han passat generació rere generació per la filà dels Mudèjars.

La seua professió d'artista gràfic li ha valgut a l'hora d'idear la indumentària. "És un vestit de teles, amb un poc de pell, però no és aparatós", ha explicat Peidro. "Jo pense que és espectacular. El disseny és meu", ha destacat la seua dona, Pepa Pujades, que ha desfilat amb ell en la carrossa com la seua favorita.

En total, 1.100 festers han format la desfilada que encapçalava la capitania mora. Jordi i Alejandro, els fills del Peidro, han flanquejat a cavall la carrossa amb què feia entrada com a capità.

"El moment d'eixir serà impactant, el moment de passar pel balcó dels meus sogres, que ja no estan també. I em vindran tots els records quan veja ma mare", ha afirmat Peidro amb emoció.

També et pot interessar

stats