Entrevista amb Alberto Iglesias: "Els joves tenen la tasca de crear música de veritat, que arribe al públic viva i espléndida"

El reconegut compositor de bandes sonores és investit 'honoris causa' pel campus Berklee de València en una cerimònia que va congregar nombrosos joves

El compositor Alberto Iglesias després de ser investit 'honoris causa' a València

"Els joves faran el millor, tenen aquesta tasca: crear música de veritat, que arribe al públic, viva i esplèndida". Eren les paraules encoratjadores que el compositor Alberto Iglesias, amb quatre nominacions als Oscar i onze premis Goya en el seu palmarés per les bandes sonores que ha creat, adreçava als músics més joves que aquest dilluns es congregaven en l’acte d’investidura honoris causa del campus de Berklee a València.

El compositor posava tota la seua confiança en la joventut, concretament en aquells joves que han escollit el campus Berklee per a perfeccionar els seus estudis i que seguien la seua al·locució des del pati de butaques. "Transformaran el món", apuntava en declaracions a À Punt després de la cerimònia que li va atorgar aquest títol honorífic.

Alberto Iglesias, al centre, durant l'acte en què va ser investit 'honoris causa' pel campus de la Berklee a València
Alberto Iglesias, al centre, durant l'acte en què va ser investit 'honoris causa' pel campus de la Berklee a València / À Punt NTC

Aquest consolidat compositor argumentava que "la música són sentiments, pura arquitectura, una combinació de sons sense més significat que la bellesa que genera".

Durant la seua intervenció Iglesias encoratjava els joves que omplien l’auditori a dedicar-se amb passió a la música, "un mitjà per a poder expressar allò que no podem expressar d’una altra manera, quan les paraules es queden insuficients".

Alberto Iglesias es va mostrar molt satisfet de ser un referent per a les noves generacions de músics i afirmava no ser conscient d’això. "He tractat d’encoratjar els joves, els he dit que no és fàcil dedicar-se a la música, però pot ser meravellós", argumentava el compositor en acabar l’acte. 

També et pot interessar