Quasi 4.000 estudiants de 85 països han passat per la Berklee des que va aterrar a València

La prestigiosa institució musical fa una dècada que està a València i ho celebra dissabte amb un concert multitudinari i un homenatge al compositor de bandes sonores Alberto Iglesias

L'explanada de la Ciutat de les Arts en una edició anterior de la Nit Berklee
L'esplanada de la Ciutat de les Arts en una edició anterior de la Nit Berklee / Berklee València

Quasi 4.000 estudiants de 85 nacionalitats s’han format durant l'última dècada al campus de Berklee de València. Aquest centre, un dels més prestigiosos del món pel que fa a formació musical, va obrir les portes a la ciutat fa deu anys.

Aquest cap de setmana el centre i un bon grapat d’estudiants formats en les seues aules oferiran un concert multitudinari, a l’aire lliure, per a celebrar la seua primera dècada a la ciutat. El recital servirà, a més, per a retre homenatge al compositor de bandes sonores Alberto Iglesias, que no es perdrà l’acte.

Durant aquesta dècada, hi ha hagut “un enriquiment mutu” de la ciutat cap al centre i els seus estudiants i a inrevés. Així ho admetia la directora executiva del Campus Berklee de València, María Martínez en Les notícies del matí.

“València i la seua regió té molta riquesa musical, de fet va ser un dels motius perquè Berklee aterrara ací, però a més és una ciutat capaç de retindre el talent, el públic i les seues institucions, com la Ciutat de les Arts o la Universitat Politècnica, ens han donat suport en tot”, admetia la també vicepresidenta d'Entorns Internacionals d'Aprenentatge de Berklee.

El fet que la Comunitat Valenciana concentre el 50% de les societats musicals de tot Espanya i que hi haja més de 200.000 músics al territori van ser determinants, com ha admés María Martínez, perquè Berklee s’establira a la ciutat.

Ara, una dècada després, aquesta institució es planteja ampliar els projectes “per a posar en el mapa a València com a centre neuràlgic de la indústria musical”, com ha reconegut la directora executiva del campus de la Berklee a València. Aquesta institució i la Generalitat van renovar, fa dos anys, el conveni perquè Berklee es quede a la ciutat almenys vint anys més.

Representació de cultures

Mentrestant, per a celebrar els deu anys de trajectòria a València, demà dissabte a la nit l’alumnat d’aquest centre oferirà un concert gratuït, en l’esplanada de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Tindrà un repertori variat, “que representarà el ventall de cultures del centre”, i amb diferents estils, tots els que es poden aprendre al centre.

A més, la celebració del dècim aniversari serà un homenatge a Alberto Iglesias, reconegut compositor de bandes sonores de pel·lícules i guanyador de nombrosos premis en aquest àmbit. Dilluns, serà investit honoris causa, coincidint amb la graduació dels alumnes dels quatre màsters que imparteix la Berklee a València. 

També et pot interessar

stats