La Berklee College of Music es queda a València

L'escola, amb seu a Boston, prorroga 20 anys la permanència a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

VÍDEO | La Berklee College of Music es queda a València

El campus de la Berklee College of Music es mantindrà durant 20 anys més a València després de formar a 3.000 estudiants de més de 70 països des que va obrir les seues portes en 2011 en instal·lacions annexes al Palau de les Arts. "En aquests moments difícils és necessari elevar l'esperit amb la música i tindre il·lusió en el futur", ha manifestat la directora, María Martínez Iturriaga.

El conveni, firmat aquest dilluns per la Berklee, la Generalitat i la Ciutat de les Arts i les Ciències, estarà vigent fins a 2041 i és prorrogable per un màxim de 20 anys més. La de València va ser la primera seu internacional de la universitat fora de Boston i continua com l'única europea.

Amb aquesta aliança, les tres parts volen que el campus seguisca com un "cúmul de talent i de comunió amb la societat valenciana per la grandíssima cultura musical de la Comunitat Valenciana". "És un dia de celebració, és un somni ser ací", ha expressat Iturriaga després d'"anys de grandíssims assoliments i artistes".

La Berklee aspira a quedar-se "molt temps" a València, una ciutat per la qual va apostar fa deu anys i de la qual ja s'ha convertit en "ambaixadora", com ha celebrat la directora de l'escola després de segellar l'acord al Palau de la Generalitat. En un temps d'incertesa, aquesta gestora i pianista madrilenya ha confiat que "la cultura musical és el que aconseguirà que el futur es continue construint". "Esperem continuar celebrant la música durant molts anys", ha reblat després d'agrair l'"afecte" de les Arts i les Ciències al projecte.

Com a director del complex, Enrique Vidal ha coincidit que és un "honor" que València continue acollint l'única seu de la Berklee a Europa, institució de "altíssim nivell", amb l'objectiu de donar-li consistència i que reflectisca i recale en la societat valenciana. Una "estretíssima col·laboració" que es mantindrà, han garantit tant ell com el president de la Generalitat. Ximo Puig també ha lloat la universitat per contribuir a la internacionalització de la Comunitat i donar-li "aquest plus que obri davanteres", agraint la confiança i la gestió de les Arts i les Ciències. "La música ha de formar part de la reconstrucció, forma part de la nostra ànima, de la nostra essència i de la nostra visió del món", ha asseverat, perquè hi ha més de 200.000 músics valencians.

En concret, el contracte suposa la formalització de la cessió d'ús de l'annex sud del Palau de les Arts a favor de Berklee perquè puga continuar desenvolupant el seu projecte formatiu. Aquest campus desenvolupa activitats de caràcter cultural i acadèmic i d'interés públic. Cada any passen per les seues aules al voltant de 350 estudiants de més de 30 nacionalitats.

També et pot interessar

stats