Alakazum 2, el nou joc de l’autor de La Fallera Calavera

Les protagonistes d'aquesta història són cinc bruixes, i cadascuna recorre a les seues pròpies tradicions per a lluitar contra la invasió cultural nord-americana

Cartes de l''Alakazum 2'
Cartes de l'Alakazum 2 / Zombi Paella

Les protagonistes d'aquesta història són cinc bruixes: una valenciana, una catalana, una basca, una gallega i una andalusa. Cadascuna es basa en les seues pròpies tradicions per a lluitar contra la invasió cultural nord-americana. Aquesta és la sinopsi d'Alakazum! Bruixes i Tradicions, el joc de taula del creador de La Fallera Calavera, que aquest divendres trau al mercat la segona part després d'haver venut vora 15.000 unitats per tot Espanya.

Si en la primera versió les bruixes ja lluitaven contra elements externs com Halloween o el Black Friday, en Alakazum 2 la novetat es diu Armazon, una caricatura del conegut gegant del comerç electrònic. Queda clar que, com també passa en el popular joc La Fallera Calavera, la sàtira impregna tota la trama. Un to molt valencià que evidencia l'origen del creador, el denier Enric Aguilar.

"Per què els nord-americans exploten tan bé el seu propi folklore i el porten a Hollywood o els japonesos fan el mateix amb el manga i els videojocs, i en canvi nosaltres no en som capaços?" Enric Aguilar

En una entrevista per a À Punt, l'autor ens conta que, tant amb La Fallera Calavera com amb Alakazum, la seua intenció és convertir personatges populars en elements moderns i atractius per a tothom. "Per què els nord-americans exploten tan bé el seu propi folklore i el porten a Hollywood i els japonesos fan el mateix amb el manga i els videojocs i, en canvi, nosaltres no en som capaços?", ens pregunta Aguilar.

Darrere d'aquesta nova expansió, hi ha tot un treball d'investigació en què han participat persones i institucions de les diferents cultures protagonistes, com ara la Biblioteca del Museu Etnogràfic de Castella i Lleó. Així, a més de nous personatges valencians com la bunyolera, s'afegeix al joc la cultura castellana, amb Don Quixot i Sancho Panza, entre d’altres. També fa acte de presència una bruixa madrilenya, anomenada Almudena, que va per lliure i té el poder de convertir en madrilenys tots els altres personatges que l’envolten.

Com tots els altres jocs de l’editorial Zombi Paella, aquest també es publica en valencià. A més, Alakazum 2 té tots els textos en castellà, gallec i basc per tal de mantindre la mateixa coherència multicultural del joc i arribar a més públic.

També et pot interessar

stats