Alacant incorpora els Reis d'Orient al seu betlem monumental

Barcala afirma que “és un atractiu turístic que reactiva el comerç de proximitat”

El Betlem monumental d'Alacant és el més gran del món
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
03 de desembre 2022 - 19:30 Actualitzat: 03 de desembre 2022 - 20:53

L’Ajuntament d’Alacant ha inaugurat aquest dissabte el seu naixement monumental, que incorpora enguany les figures dels tres Reis d'Orient, a la intersecció entre l’Esplanada i la Rambla.

El pessebre gegant d’Alacant figura en el llibre Guiness dels rècords des del 2019 i està format per les figures del Jesuset, la Mare de Déu i sant Josep, la més gran de les tres, amb 17 metres d’alçària.

A aquestes s’afigen ara les noves figures que representen Melcior, Gaspar i Baltasar, que fan entre 11 i 16 metres. L’artista José Manuel García Esquiva, Pachi, ha sigut l’encarregat de crear totes les peces.

L'alcalde de la ciutat, Luis Barcala, ha afirmat en l’acte d’inauguració que el betlem “s'ha convertit en un innegable atractiu turístic, a més de servir per a reactivar el comerç de proximitat”. 

L’Associació Musical de la Societat Cultural Esportiva les Carolines i les veus de l'Orfeó Cantabile han oferit un concert en l’estrena del naixement.

A banda del betlem monumental, sis àngels de grans dimensions, construïts per Javier Gómez Morollón i Lorenzo Santana, s’han distribuït en punts estratègics de la ciutat per a dinamitzar el comerç durant la campanya de Nadal.

També et pot interessar

stats