Alacant es converteix en la primera gran ciutat a encendre les llums de Nadal

La capital de l'Alacantí ha instal·lat 2,6 milions de bombetes de tipus led que permetran un estalvi del 30% de l'energia

Llums de Nadal a Alacant, aquest divendres
Llums de Nadal a Alacant, aquest divendres / À Punt NTC
18 de novembre 2022 - 19:45

Alacant s'ha convertit en la primera gran ciutat d'Espanya a encendre l'enllumenat especial dels carrers amb motius nadalencs: són 2,6 milions de bombetes de tipus led que permetran un estalvi del 30% de l'energia.

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, del PP, ha presidit aquest divendres a les 19:00 hores l'acte d'encesa en la plaça de l'Ajuntament en un arbre cònic de 18 metres d'altura amb 54.756 bombetes, encara que la principal novetat d'aquesta edició als carrers de la ciutat és una gran bola gegant transitable de 12 metres d'altura a l'inici del passeig de l'Esplanada, que inclou un espectacle de llum i so cada dia a les 19, 20 i 21 hores.

Façana de l'Ajuntament d'Alacant, aquest divendres
Façana de l'Ajuntament d'Alacant, aquest divendres / À Punt NTC

El botó de l'encesa l'han activat la Bellesa del Foc, Belén Mora, i la infantil, Inés Llavador, al costat de l'alcalde i la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, el regidor d'Infraestructures, José Ramón González, i el de Festes, Manuel Jiménez, a més de membres de la corporació municipal local i convidats.

Una de les grans apostes lumíniques de la ciutat d'Alacant per a aquest Nadal
Una de les grans apostes lumíniques de la ciutat d'Alacant per a aquest Nadal / À Punt NTC

"Alacant és la capital de Nadal, i aquest divendres la nostra ciutat és la primera a encendre l'enllumenat amb més de 2,6 milions de leds per a donar suport al comerç", ha destacat Barcala, qui ha recordat que la ciutat també compta amb un pesebre gegant de rècord Guiness.

La ciutat ha duplicat els motius nadalencs i ha instal·lat 2.226 arcs, garlandes, elements en fanals, cartells i arbres amb led de baix consum.

També et pot interessar

stats