Alacant es bolca un any més en la Romeria de la Santa Faç

L'Ajuntament reparteix des de primera hora 1.200 quilos de rotllets d’anís fets al forn de llenya i 900 litres de mistela

La Romeria de la Santa Faç Faz congrega cada any més fidels
La Romeria de la Santa Faç congrega cada any més fidels / À Punt NTC

Per fi ha arribat el dia de celebrar la Santa Faç d'Alacant, que és sinònim de tradició, romeria i missa. És, de fet, la segona processó més multitudinària d'Espanya després d'El Rocío. Durant el dia, s'espera que milers de persones participen amb una trentena de tapissos florals, 15.000 canyes, 1.200 quilos de rotllets d’anís fets al forn de llenya (alguns sense gluten) i 900 litres de mistela.

Les canyes es reparteixen a partir de les 07:00 hores, 10.000 de les quals a l’Ajuntament i la resta a la cocatedral de Sant Nicolau. L'eixida de la romeria, encapçalada per la colla La Canya i els gegants Nicolauet i Remediets en representació dels patrons de la ciutat, és a partir de les 08:00 hores. El trajecte té huit quilòmetres, els que separen el centre del municipi de la Santa Faç.

Durant tot el dia hi ha preparat un gran desplegament de seguretat, entre 1.200 agents i voluntaris, 400 els efectius de la Policia Local, un centenar de voluntaris de Protecció Civil i altres punts de Creu Roja i DYA. A més, la Policia Nacional desplegarà 275 agents i la Guàrdia Civil, 214.

El dissabte i el diumenge posteriors a la Santa Faç també hi haurà 187 i 177 agents de la Policia Local, respectivament. El Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis de l'Ajuntament d'Alacant traslladarà una dotació completa, amb una dotzena de bombers durant tot el dia.

També et pot interessar

stats