'El agua', de la valenciana López Riera, arriba a Sant Sebastià

El film narra la història de tres generacions de dones d'una mateixa família que sobreviuen en la marginalitat i la superstició de tradicions i llegendes

"EL Agua" de la valenciana López Riera aplega a Sant Sebastià

La història de tres generacions de dones d'un xicotet poble del Baix Segura centra el primer llargmetratge de la directora d'Oriola Elena López Riera. Un relat sobre els mites i llegendes que hi ha darrere de la tradició i les conseqüències en la vida dels que viuen sotmesos a prejuís i xafarderies, en un context de crítica social al voltant del canvi climàtic.

"És l'expressió dels que necessiten fugir i alhora mantindre les arrels a la seua terra", assegura el productor i director de Suica Films Rafa Molés. "L'argument està localitzat a Oriola, un lloc molt especial, però podria ser extrapolable a qualsevol altre escenari", apunta. Per a Molés, la pel·lícula parla de la "transmissió de la tradició entre dones de la mateixa família", en un moment puntual, davant de l'amenaça d'una gran tempesta.

El agua és una pel·lícula en què participa un elenc d'actors i actrius, molts d'ells sense experiència, d'Oriola, de la mateixa ciutat de la directora, Elena López Riera, que confessa haver-se sentit molt a gust al llarg de tot el rodatge. La cineasta, que ja va rodar en aquesta ciutat els curtmetratges anteriors, diu que "és tot un premi haver pogut estar a Canes i ara a Sant Sebastià amb una pel·lícula feta per amics i gent de la seua ciutat".

La directora, productor i les tres actrius principals, Luna Pamiés, Bárbara Lennie, i Nieve de Medina han presentat la cinta a la 63a edició del Festival de Sant Sebastià, on opta al Premi Lurra, junt amb Alcarràs i Secaderos, un premi que atorga Greenpeace als treballs que millor reflecteixen els valors de defensa del medi ambient i la pau.

El agua, amb participació d'À Punt Mèdia, és resultat d’una coproducció entre Espanya, Suïssa i França, amb les productores Alina Film, Les Films du Worso i Suica Films. A més, té el suport de l’Institut Valencià de Cultura. 

També et pot interessar

stats