El 5é D*na Festival porta a Dénia el millor de la gastronomia valenciana

Durant tot el cap de setmana es reivindicaran els valors de la cuina valenciana i els productes de proximitat

Gran afluència de gent durant el festival gastronòmic D*na a Dénia
Gran afluència de gent durant el festival gastronòmic D*na a Dénia / À Punt NTC

Aquest cap de setmana, productors, restauradors, reconeguts xefs i nous referents de la cuina valenciana es reuneixen a Dénia en el D*na Festival, una de les grans cites de la gastronomia mediterrània.

La trobada, comissariada per l’estrela Michelin Quique Dacosta, celebra la cinquena edició al passeig marítim de la Marineta Cassiana de la capital de la Marina Alta i en un gran nombre de restaurants repartits per tota la ciutat.

Dacosta, juntament amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, han inaugurat el festival que, enguany, presenta una taula de 500 metres davant de la mar on es pot degustar el producte local. L'arròs, les coques i el peix són els protagonistes.

A més, un escenari obert al públic reunirà durant els dos dies a xefs, crítics gastronòmics i aficionats i serviran d’aparador dels millors productes locals i d’espai de debat al voltant de la nova cuina valenciana. Al programa trobem xarrades, tallers i xous de cuina en directe i el passeig marítim comptarà amb llocs d'exposició i venda de productes i tapes tradicionals oferits per productors i restauradors locals.

Cuiners de la mesura de Mario Sandoval del restaurant Coc, Diego Guerrero de Dstage o Marcos Morán de Casa Gerardo, seran alguns dels convidats a unes jornades que també acolliran diversos projectes gastronòmics innovadors.

En aquesta edició, Turisme Comunitat Valenciana i l'Ajuntament de Dénia, organitzadors de les jornades, han firmat un acord a través del qual la Generalitat destina 200.000 euros perquè Dénia porte a terme actuacions de promoció de la gastronomia local.

La localitat es consolida així com a capital gastronòmica del Mediterrani i destí gastronòmic per excel·lència, un reconeixement que ja va arribar de la mà de la Unesco el 2015 quan va ser nomenada Ciutat Creativa de la Gastronomia.

També et pot interessar

stats