Més de 3.000 kg de pólvora fan tremolar Alcoi en l’Alardo

Les ambaixades i el llançament de les fletxes per part de Sant Jordiet posen el punt final a les Festes de Moros i Cristians

Alguns dels tiradors que han participat en l'Alardo matinal, en l'última jornada festiva d'Alcoi / À Punt NTC

Alcoi tremola aquest dilluns, l'últim dia de la trilogia de les festes de Moros i Cristians, amb els trons de la pólvora. Un total de 3.200 quilos, 200 més que l'any passat, es dispararan en les dues batalles de l'Alardo, en què els dos bàndols s'enfrontaran en les guerrilles. Després de la batalla verbal de les ambaixades, mora de matí i cristiana de vesprada, vora 1.500 tiradors dispararan els arcabussos.

Quan arribe la nit, el castell serà el centre de les mirades durant l'acte de l'Aparició, un espectacle de llum, música i color de cinc minuts. En ell, Sant Jordiet, al llom d'un corser blanc, llançarà centenars de fletxes en representació de la intercessió del patró en la victòria cristiana el 1276 davant del cabdill musulmà Al-Azraq.

Aquestes fletxes són molt apreciades pels amants de la festa, que intenten capturar-les i guardar-les com a record cada any. Una situació que ha comportat problemes, ja que fins ara s'utilitzava un material molt dur per a confeccionar-les.

Fletxes flexibles

Com a novetat d'enguany, però, les fletxes s'han fabricat amb un material semblant al dels biberons i amb la punta flexible, per tal d'evitar ferides. Sant Jordiet en llançarà 2.000 durant l'acte i, a banda, n'entregarà a mà 15.000 més serigrafiades.

Amb aquest acte emblemàtic es posa punt final als tres dies de festa gran de Moros i Cristians a la ciutat de l'Alcoià, després de viure un intens dia de les Entrades el dissabte, i el Dia del Patró aquest diumenge.

També et pot interessar

stats