25.01.2023 | Entrevistem Isabel Matute, presidenta de l'Associació d'Aparadores d'Elx

8 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem parlat amb la presidenta de l'Associació d'Aparadores d'Elx, Isabel Matute, que ha acudit amb Carmen Sabater, peticionària, a la Comissió de Peticions del Parlament Europeu. El calcer és el tercer sector industrial a la Comunitat Valenciana i hi treballen vora 10.000 persones, més de la tercera part són dones. Davant dels europarlamentaris Matute ha denunciat els problemes que tenen perquè no els reconeixen els anys treballats. Per tant, ni tenen vacances ni tenen pensió quan es jubilen. També reclamen el reconeixement de les malalties laborals, com el dolor d'ossos i d'articulacions, els trastorns psicològics i les cremades. Des de l'Associació d'Aparadores d'Elx denuncien que el 88% treballa de manera submergida. 

Després de recórrer a les Corts, al Congrés, al Ministeri de Treball, a la inspecció i a altres instàncies, la Comissió de Peticions de l'Europarlament és el seu últim recurs i reclamen que s'apliquen les directives europees en matèria de salut i seguretat laboral. La petició ha quedat oberta a l'espera de l'informe que haurà d'emetre la Comissió de Treball del Parlament Europeu. 

Isabel Matute també ha demanat la visita d'una comissió a Elx perquè coneguen de primera mà les condicions en què hi treballen.

stats