14.10.2022 | Entrevistem Xavier Franco de "L'esport és salut. El trasplantament és vida"

9 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem entrevistat Xavier Franco, a qui fa setze mesos van fer-li un trasplantament de renyó. Divendres que ve emprén una segona part del Camí de Sant Jaume: Albacete-Toledo, en huit etapes. En la campanya Xavier Franco utilitza el lema "L'esport és salut. El trasplantament és vida", sobretot per a conscienciar de la importància de donar òrgans.

Ha assegurat que donar no té edat i ha informat que des del 2002 s'han fet més de 5.000 donacions de persones de més de 75 anys. Fins i tot n'hi ha hagut d'una persona de 94 anys. Ha recordat que és el personal mèdic qui decideix si els òrgans són vàlids. Xavier imagina que, quan done els seus òrgans en morir, podrà continuar vivint en el cos d'altres persones.

Espanya continua sent referent mundial, com des de fa trenta anys, quant a donació d'òrgans, i duplica àmpliament la mitjana europea, i multiplica per quatre per exemple, la taxa de donació d'un país com Alemanya. La Comunitat Valenciana és la sisena autonomia per nombre de donacions. Hospitals com La Fe s'han convertit en referència quant a activitat trasplantadora, i el General de Castelló és el de més donants de tota la Comunitat Valenciana.

stats