13.02.2024 | Entrevistem Borja Flors, cap de Programes d'À Punt, i Irene Rodrigo, divulgadora literària

16 min.
tp

El 13 de febrer és el Dia Mundial de la Ràdio. L'elecció és tan casual com el fet que va ser també un 13 de febrer –en aquest cas, del 1946– quan es van iniciar les emissions de la Ràdio de les Nacions Unides. Fa cent anys que començà a emetre la primera ràdio a Espanya, Ràdio Barcelona, i poc més de noranta, de la primera a casa nostra. El 1989 començaven les emissions de la ràdio autonòmica valenciana, ja a tocar del segle XXI. Quedaven arrere les dècades de més esplendor d'aquest mitjà... 

Però ni la televisió, ni internet, ni els pòdcasts acabaran amb el regnat del mitjà de comunicació més usat en tot el món. A Espanya, la sent més de la meitat de les persones majors de tretze anys. I pràcticament el 20% del total d'oients, la sent directament a través d'internet, o en 'streaming', o en format pòdcast, segons dades de l'any passat. Llarga vida a la ràdio... l'escolten com l'escolten.

Com escolten ràdio? Ens estan sintonitzant? Tenen l'app en el mòbil? Arribem a vostés en directe o ara mateix senten el pòdcast i ja és divendres per a vostés? I se'n va la màgia? Canvia l'experiència? O es millora? Tractem de respondre amb Borja Flors, cap de Programes d'À Punt, i amb Irene Rodrigo, comunicadora, divulgadora literària i escriptora.

stats