31.10.2022 | Les notícies de la nit

50 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' d'aquest 31 d'octubre ens hem centrat els pressupostos del Consell per a l'any que ve, aprovats hui en un ple extraordinari. Superen els 28.000 milions d'euros, quasi un 2% més que en l'exercici anterior en xifres absolutes i són els últims pressupostos de la legislatura. Ara comença el camí parlamentari, perquè hauran d'estar aprovats per la cambra a les portes de Nadal. L'oposició ha criticat els comptes públics per l'augment del deute públic i la despesa. 

La seguretat en els centenars de festes de Halloween al territori ha centrat l'atenció d'aquest dilluns. També hem explicat que més enllà d'aquesta festa importada, l'imaginari valencià és ple de monstres nostrats provinents de les rondalles i que tradicionalment han fet por als nostres avis. 

També hem conegut el testimoni d’Isabel Irlandés, una dona que viatjava amb els dos fills, de deu i cinc anys, en el tren afectat per l’incendi de Begís. La investigació està en fase d'instrucció als jutjats de Sogorb. Considera que va ser un passatger qui va frenar el tren. I assegura que la maquinista li va dir que baixara si volia salvar la vida.

I hem parat atenció al Brasil on, després de la victòria de Lula da Silva, el país es troba dividit. Hem connectat en directe amb Rio de Janeiro i hem analitzat la situació de la mà de Joan Alcaraz, catedràtic d'Història Contemporània a la Universitat de València. 

stats