01.11.2022 | Les notícies de la nit

30 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' d'aquest 1 de novembre ens hem centrat a fer balanç d'aquest llarg pont festiu, que ha arribat al final amb el dia de Tots Sants. Les altes temperatures amb què estrenem novembre han animat molta gent a viatjar i aprofitar aquests dies festius. L'ocupació als hotels del litoral de la Comunitat Valenciana ha superat el 75%. I a l'interior de Castelló les reserves d'última hora han disparat les bones previsions. Algunes poblacions de les comarques de Castelló, com ara Morella o Vilafamés, freguen el 100% d'ocupació. 

També hem continuat desgranant els pressupostos del Consell marcats per l'escalada de preus i la pujada de tipus d'interés. Els comptes públics preveuen dues grans línies d'inversió en ajudes al lloguer i a l'emancipació juvenil, i estan profundament marcats per l'escalada dels preus i la crisi energètica, una conjuntura que afecta el conjunt del teixit econòmic valencià. 

I de l'exterior, al Brasil, dos dies després de les eleccions, Jair Bolsonaro s'ha pronunciat i ha dit que ell sempre respectarà la Constitució. Hem anat en directe a Rio de Janeiro per a copsar l'ambient que s'hi respira, després d'una vesprada de bloquejos a les carreteres del nord del país. 

En l'apartat cultural, hem anat a Elx, on el Misteri ha tornat per Tot Sants. Aquesta representació extraordinària es fa a la tardor cada any parell. De matí s'ha representat la Vespra i a la vesprada, la Festa, amb una gran afluència de públic. Aquestes i altres notícies, en el pòdcast. 

stats