02.11.2022 | Les notícies de la nit

65 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' d'aquest 2 de novembre ens hem centrat en els moviments al voltant dels pressupostos. Com a novetat, el PSPV ha introduït una rebaixa fiscal en els pressupostos per a l'any que ve que augmentaria la bonificació al 99% de l'impost de successions i donacions a totes les empreses familiars. I ho farà sense comptar amb el vistiplau dels seus socis en el Botànic, és a dir, Compromís i Unides Podem. Totes dues formacions han evidenciat el seu malestar amb el soci majoritari del govern valencià. Hui el president del PP ha anunciat que presentarà una esmena a la totalitat als últims pressupostos de la legislatura.

El salt a la tanca de Melilla torna a l'actualitat cinc mesos després. Un documental de la televisió pública britànica, la BBC, contradiu la versió que en va donar l'executiu de Pedro Sánchez. Segons el documental, la policia espanyola no va impedir que desenes de migrants africans moriren a la frontera amb el Marroc. Hui, la majoria de l'arc parlamentari, inclosos els socis de govern, han tornat a reclamar que s'aclarisca al Congrés la tragèdia a la frontera de Melilla. 

Racisme immobiliari, una realitat que denuncien diversos col·lectius de migrants. La discriminació per l'origen se suma als elevats preus dels lloguers, i el resultat: el 86% de les persones migrants té molt difícil accedir al lloguer d'una vivenda, segons l'estudi que ha presentat hui la Conselleria d'Habitatge. Aquestes i altres notícies, en el pòdcast. 

stats