31.05.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem repassat els titulars que deixa la primera trobada entre el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i el síndic de Compromís, Joan Baldoví, al Palau de la Generalitat. Dels acords, l'entesa en assumptes com la llei de tracte just i la llei d'accessibilitat. Dels desacords, s'han confirmat els ja coneguts: l'oposició a les cinc lleis que tramita el Consell en les Corts, les polítiques socials i educatives, i la renovació d'òrgans estatutaris que tenen els mandats caducats. 

També ens hem fet ressò de la votació popular celebrada a Alfarb. La població d'esta localitat de la Ribera Alta ha participat en un referèndum plantejat per a aclarir la denominació del municipi i ha decidit per 452 vots a favor i 27 en contra, la denominació castellana (amb pe final), enfront de la valenciana (amb la be). S'hi ha abstingut el 67,68% del cens. 

I hem estat en directe en una biblioteca. Dimarts que ve, 4 de juny, més de 24.000 estudiants de la Comunitat Valenciana s'enfronten a les PAU i molts apuren les hores estudiant a casa, o a les diferents biblioteques, que tenen horaris especials per a donar cobertura a l'estudiantat. Esta i altres notícies en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'. 

stats