03.06.2024 | Les notícies de la nit

34 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' ens fem ressò de la protesta inèdita, este dilluns, a la frontera entre Espanya i França. Agricultors independents dels dos països s’han unit per primera vegada en una reivindicació conjunta. Ho han fet al marge de les principals associacions agràries i a sis dies de les eleccions europees. Reclamen més control als productes importats, prioritat a les produccions locals, menys regulació mediambiental i reduccions fiscals per a la producció d'aliments. 

Hem repassat també els —nombrosos— titulars que ha deixat la primera entrevista en televisió de l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, després de la seua absolució. Ha sigut en 'Les notícies del matí'. 

I hem parlat del balanç que ha fet Aemet d'este mes de maig, en què la temperatura ha pujat quasi un grau més que la mitjana, fins als 17,9 graus. I amb una precipitació de 13 litres i mig per metre quadrat, un 70% menys que la mitjana climàtica. A la província de València és el segon mes més sec des de l'any 1950. 

En "En context", abordem el 'sharenting' i la infància viral. El 23% de xiquets i xiquetes ja estan en xarxes socials abans de nàixer. Als sis mesos, el 81% dels nadons i als dotze anys, quasi tots tenen ja una empremta digital. Una pràctica habitual, aparentment inofensiva, encara que les veus expertes en seguretat digital alerten que comporta riscos. Esta i més notícies en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'.

Imatge: David Borrat (Efe)

stats