31.05.2023 | Les notícies de la nit

25 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat del període de negociacions que tindrà el Partit Popular per a aconseguir la governabilitat i de la resposta que ja ha donat el PSPV, que no s'abstindrà en la votació, encara que Ximo Puig preveu suports puntuals una vegada constituït el Consell. També hem fet un repàs al treball que ja tenen els partits valencians per tal de conformar les llistes que presentaran per al 23J i dels possibles caps de llista provincials, com Alberto Fabra pels populars de Castelló o Esteban González Pons per València. Compromís ha iniciat hui les converses amb la plataforma Sumar, liderada per Yolanda Díaz, que assenyala que assumeix el repte i no vol defraudar. Tot a pesar que hi ha municipis, com Xestalgar, que encara no tenen clar qui ocuparà l'alcaldia i hauran d'esperar fins al dilluns 5 quan la Junta Electoral publique els resultats definitius. 

Els qui viuen amb l'ai al cor són els treballadors de l'empresa Marie Claire. El tancament d'aquesta emblemàtica firma dels Ports podria fer augmentar el despoblament de la comarca quan els habitants, per a buscar faena, es traslladen a altres zones com podria ser la Plana. Hui hem sabut que la Conselleria d'Agricultura ha acceptat la petició de la Unió Llauradora per a allargar el període de crema agrícola fins al 16 de juny. 

Les dades de violència de gènere no donen respir, perquè l'any passat les víctimes han augmentat un 8%. La Comunitat Valenciana és la segona, per darrere d'Andalusia. També la que més víctimes té inscrites en el sistema de protecció o amb mesures cautelars. 

stats