30.05.2023 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat sobre el tauler polític i els seus moviments, després dels resultats de les eleccions municipals i autonòmiques del passat 28 de maig i es reposicionen per a les eleccions generals del 23 de juliol. Les executives nacionals dels principals partits del Botànic, PSPV i Compromís, s'ha reunit aquesta vesprada per a avaluar la situació. Compromís ha decidit que comença a negociar amb Sumar, la plataforma liderada per la ministra Yolanda Díaz, amb la voluntat d'encapçalar una candidatura a la Comunitat Valenciana. I mentre estàvem en directe, el secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha dit que es quedarà a les Corts com a líder de l'oposició. Hem oferit en directe part de la compareixença.  

Qui també ha decidit el seu futur polític més immediat és Ciutadans. Hui el comité nacional ha acordat no presentar llistes a les eleccions generals en considerar que "el missatge de les eleccions locals ha sigut molt clar" i que el partit no és vist com una força transformadora. 

Entre tribunals i polític, hui hem conegut que l'Audiència de València ha absolt l'expresident de la Diputació de València Jorge Rodríguez i tretze persones acusades més en el cas Alqueria. Estaven acusades de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i falsedat documental. S'investigaven presumptes irregularitats en la contractació d'alts directius en l'empresa pública Divalterra. En roda de premsa, Jorge Rodríguez ha dit que esperava la decisió, però que el mal és irreparable, més enllà d'una restitució. 

I en l'apartat econòmic: Marie Claire ha anunciat un ERO d'extinció amb data 20 de juny. Afecta tota la plantilla, que a hores d'ara és de 214 persones a la planta de Vilafranca i de 68 a les seus de Castelló i València. No obstant això, segons fonts del comité d'empresa, els responsables de Marie Claire han anunciat que buscaran nous finançadors perquè es puga mantenir una mínima part del negoci. 

L'IPC avançat d'aquest mes de maig baixa 9 dècimes en la seua taxa interanual fins a situar-se en el 3,2 per cent. Des del govern espanyol, la ministra d'Economia, Nadia Calviño, ha destacat l'eficàcia, segons ha dit, de les mesures introduïdes per l'executiu per a rebaixar els preus.

stats