29.12.2022 | Les notícies de la nit

30 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' de hui hem analitzat l'increment de casos de violència de gènere en este mes de desembre. El Ministeri d'Igualtat ha confirmat aquesta mateixa vesprada dos noves víctimes. Una d'elles a Toledo, on un home ha matat la seua exparella, embarassada, i una dona a Bilbao, assassinada dimarts a mans de la seua parella. Amb estes ja son 10 les víctimes este mes de desembre, que és el mes amb un nombre més alt de dones assassinades del 2022. Els 10 feminicidis d'aquest mes de desembre podrien convertir-se en 13, si es confirmen les morts de Sòria, Madrid i l'última, la d'una jove de 22 anys que ha caigut d'un sisé pis de Benidorm. 

Este repunt, ha posat en alerta les autoritats. El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha ordenat les forces de seguretat extremar les precaucions i ha demanat la ciutadania que avisen davant del menor indici. El Ministeri de l'Interior endurix el control als agressors persistents i planteja advertir a la nova parella d'estos delinqüents. L'objectiu és evitar més violència contra les exparelles i les actuals. 

Els supermercats es preparen per als nous preus.En 3 dies hauran de tindre ja preparats els nous preus amb l'IVA rebaixat. L'actualització dels sistemes informàtics i els canvis d'etiquetes s'hauran de fer en temps rècord. 

Més de 400 persones han arribat en pastera enguany a les comarques del sud. Hui mateix ha arribat a la cala del Portitxol de Xàbia una pastera amb 8 homes. En l' informatiu hem escoltat les dures històries d'alguns d'ells com la de Fatamba, que va eixir de Mali fugint de la guerra amb només 19 anys.

Explosió de casos covid a la Xina. 300 milions de persones s'han contagiat este mes de desembre, segons les dades més fiables. Això és més del 20 per cent de la població.Mentrestant la Unió Europea deixa a cada país membre la decisió d'establir restriccions d'entrada a la ciutadania que vinga de la Xina. Aquestes i altres notícies al nostre pòdcast. 

stats