29.11.2022 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat que el sindicat mèdic convocarà demà, oficialment, vaga els dies 17 i 18 de gener a tots els nivells assistencials. Una decisió que han pres després d'hora i mitja de reunió amb el conseller de Sanitat. El sindicat dona temps per a superar la situació crítica provocada pels virus respiratoris en l’atenció primària i als hospitals i, sobretot, perquè la Conselleria escolte les seues reivindicacions, que passen pel reforç de personal, la limitació de les agendes als centres de salut i també millors retribucions que eviten la fuga de talents. El sindicat mèdic assegura que les circumstàncies de la Comunitat Valenciana són molt semblants a les d’altres autonomies com Madrid, Cantàbria o Catalunya, que han anat o aniran a la vaga. 

L'informe favorable del Ministeri per a la Transició Ecològica, amb condicionants, per a l'ampliació nord del port de València ha tornat a plantejar l'enfrontament entre l'Autoritat Portuària i el veïnat. D'una part, el president del port, Aurelio Martínez, confirma que, amb aquesta aprovació s'acceleraran tots els tràmits. De fet, s'ha convocat una sessió extraordinària del Consell d'Administració per al divendres 2 de desembre. Després haurà de passar pel Consell de Ministres. La Comissió Ciutat-Port i la Federació d'Associacions de Veïns continuen anunciant actes de resistència. En l'Ajuntament de València, l'alcalde, Joan Ribó, assenyala que s'hi oposarà mentre no conega l'informe d'impacte ambiental, mentre que la portaveu municipal del Partit Popular, María José Catalá, assenyala que serà un avanç per a la ciutat. 

Friccions en el govern del Botànic en matèria fiscal. El tripartit negocia el decret de les energies renovables que donaria més poder als ajuntaments per a aprovar projectes de plantes fotovoltaiques. L'escull està en l'impost de successions. Els socialistes plantegen augmentar del 95 al 99% l'impost de successions a les empreses familiars, però Compromís i Unides Podem no hi estan d'acord. 

Noves imatges de l'assalt a la tanca de Melilla confirmen que podria haver-hi almenys un mort en territori espanyol. Un nou documental contradiu la versió del Ministeri de l'Interior, però el treball d'investigació del diari 'El País' aporta el testimoni d'un guàrdia civil que reconeix la zona on estaria la víctima. El Partit Popular ha demanat la dimissió del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i acusa el govern de Pedro Sánchez de mentider. 

stats