28.11.2023 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de l'absència de Compromís en la reunió amb el president de la Generalitat, Carlos Mazón, demà al matí. Ho ha anunciat hui el síndic, Joan Baldoví. Acudir-hi, apunten des de la formació taronja, és blanquejar l'acció del govern del Partit Popular i Vox, al qual acusen de no tindre una posició unànime en qüestions fonamentals, com la condonació del deute. Tampoc hi acudirà el secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, que estarà a Madrid en l'obertura de la XV Legislatura al Congrés, donat que és senador. Pel PSPV hi assistirà la síndica Rebeca Torró i el portaveu adjunt, Arcadi España. També la síndica de Vox, Ana Vega. 

La Cambra de Comerç d'Alacant ha lliurat aquesta nit els seus premis. L'acte ha tingut lloc a la seu de l'Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea. En l'edició d'enguany ha rebut la Medalla d'Or i Brillants de la institució Rafael Bernabeu, l'especialista en medicina reproductiva i director del Grup Bernabeu. 

La XV Legislatura arranca de manera oficial demà amb l'obertura solemne de les Corts Generals al Congrés. Ho farà amb presència de la família reial i amb les absències d'Esquerra, Junts, Bildu i el BNG. Una legislatura que s'espera d'alt voltatge. En el govern ja han criticat les formes del nou portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, que s'estrenarà demà. Els portaveus de PSOE i Sumar, Patxi Lopez i Aina Vidal, han demanat al PP que inaugure una nova etapa d'oposició constructiva, que recapacite.

La 35a edició dels Premis Jaume I s'ha celebrat a la Llotja de València. Sis persones premiades en una cerimònia solemne, amb la presència del rei Felip VI on s'ha volgut destacar la necessitat de bastir ponts entre ciència i empresa per a crear riquesa a Espanya. 

L'absència de pluja està provocant problemes d'abastiment d'aigua en diverses poblacions de l'Alt Maestrat i l'Alcalatén. És el cas d'Ares del Maestrat, Benafigos i Xodos, que estan recorrent a tancs d'aigua per a assegurar el consum humà. En cap d'aquestes localitats ha plogut més de vint litres per metre quadrat entre octubre i novembre. 

L'OMS ha advertit que a Gaza hi haurà més morts per malalties que les provocades pels bombardejos israelians. Les cues interminables per a aconseguir combustible i aigua es repeteixen dia a dia. La treva es manté de moment, tot i que els dos bàndols s'han acusat mútuament d'haver trencat l'alto el foc al nord de la Franja.

stats