28.09.2023 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de la detenció de huit menors acusats d'agressió sexual a una xiqueta de tretze anys amb diversitat funcional. La menor va confessar les agressions a l'orientadora del seu centre educatiu. Els implicats estan ara en llibertat i orde d'allunyament de la víctima, només un d'ells reconeix els fets. La Guàrdia Civil ha trobat dues víctimes més, també menors d'edat, i també de Crevillent, que fins ara no han presentat denúncia.

A Jerez de la Frontera un menor de catorze anys ha ferit tres professors i un alumne del seu institut amb dos ganivets que ha tret només començar les classes. El jove té necessitats educatives especials i alguns testimonis assenyalen que havia patit episodis violents, tot i que, segons la Conselleria d'Educació, no hi havia cap expedient obert. Les investigacions continuen en marxa. 

Vox ha retirat la declaració institucional que havia presentat al ple de l'Ajuntament d'Alacant. En aquest document demanava la inclusió de la ciutat entre les zones de predomini lingüístic castellà. Ara esperen que el Partit Popular d'Alacant estiga vigilant quan s'inicie la reforma de la llei d'ús i ensenyament que ha anunciat el Consell i es modifique l'estatus de la ciutat d'Alacant.

La inflació torna a pujar durant el mes de setembre, segons les dades avançades de l'IPC, fins al 3,5%. El valor més alt des d’abril. El nou increment suposa que s'encadenen quatre mesos consecutius de pujada i trenca una tendència que va començar al maig. Els combustibles i l'energia són els responsables de l'increment. La bona notícia és la inflació subjacent, que no té en compte els preus dels aliments no elaborats i de l’energia, ha baixat i es queda en el 5,8%. És la xifra més baixa des de juny de 2022. L'índex de preus al consum s'ha de confirmar en dues setmanes, i veurem quin és el pes que hi té la cistella de la compra. 

stats