28.03.2023 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de l'evolució de l'incendi de l'Alt Millars que es va iniciar dijous passat a Vilanova de Viver. Ja ha cremat 4.600 hectàrees en un perímetre aproximat de 55 quilòmetres. No obstant, l’evolució aquesta vesprada ha sigut molt positiva per la meteorologia, que ha permés reduir-ne les flames. Aquesta nit continuaran treballant els mitjans aeris i els drons de l'UME que permeten detectar on es produeixen reproduccions i també planificar l'acció de l’endemà. De moment, els punts de més risc continuen estant a la Font de la Reina, tot i que aquesta vesprada hi havia poca flama i entre Montant i Montanejos, la porta al parc natural de la serra d'Espadà, on fins ara no han arribat les flames. Aquesta nit i demà són moments clau per a avançar en la lluita contra l'incendi, perquè la meteorologia és favorable, abans que dijous torne a bufar el ponent i pugen les temperatures. Demà tornaran a treballar tots els efectius que ho han fet fins ara per a consolidar la situació de l'incendi i aconseguir que no hi haja flama. És el que ha explicat la consellera d'Interior, Gabriela Bravo, després de reunir-se amb la direcció del centre de comandament avançat. També ha donat suport i s'ha solidaritat amb el veïnat desallotjat, tot i que ha anunciat que encara no podran tornar a casa, recordant que es treballa perquè, al més prompte possible puguen tornar a la normalitat. 

Noranta euros en una targeta de pagament per a gastar tant en grans supermercats com en xicotets comerços. Així és el bo consum que ha presentat hui la Generalitat per a ajudar unes 500.000 persones se'n beneficiaran. Són les famílies que tenen rendes per davall dels 21.000 euros. Aquest bo consum és compatible amb l'ingrés mínim vital, amb la renda valenciana i amb els 200 euros del govern. Es podrà demanar a partir del 18 d'abril i té una caducitat de quatre mesos, és a dir, fins al 15 de juliol.  

Una de cada cinc famílies amb menors a la Comunitat Valenciana destina almenys el 40% dels seus ingressos a pagar el lloguer de la vivenda, segons un informe de Save the Children. Un preu que ha augmentat en els darrers anys i que obliga algunes famílies a compartir pis i a tindre el rebost sota mínims. Des de l'ONG demanen més habitatge social.

Les oposicions per a accedir a una plaça pública, especialment als ajuntaments, centren les denúncies que va rebre l'Agència Valenciana Antifrau durant el 2022. El director de l'agència, Joan Llinares, que hui ha presentat la memòria a les Corts, ha denunciat també que molts ajuntaments defugen les seues recomanacions. Com a exemple destacat ha citat Benidorm.

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta vesprada a Barcelona l'eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí. Havia tornat hui mateix a Espanya després de passar cinc anys a Escòcia i Bèlgica, i havia anunciat que no es presentaria voluntàriament davant de la justícia. Ara haurà de declarar davant del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que la deixarà posteriorment en llibertat perquè només l'acusa de desobediència.

stats