27.09.2022 | Les notícies de la nit

40 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat del contingut de la primera sessió del debat de política general a les Corts. Les protagonistes han sigut les polítiques fiscals. El president Ximo Puig ha anunciat que s'augmenta en un 10% la quantia exempta de tributació a tota la ciutadania que declare uns ingressos menors de 60.000 euros. Es crea una nova tarifa autonòmica de l'IRPF amb nous trams "adaptats a la situació actual" que permetran millorar la progressivitat de l'impost. S'amplien totes les deduccions i bonificacions fiscals fins a un 10%, com ara per fills o lloguer, així com la quantitat de persones que se'n podran beneficiar. Així, la quantitat límit per a poder gaudir-les passa de 25.000 euros a 30.000.

Les síndiques del Partit Popular i Ciutadans han criticat els anuncis del president de la Generalitat i han coincidit a qualificar d'insuficient la seua proposta de reforma fiscal. La reforma fiscal presentada pel cap del Consell, ha sorprés el govern espanyol. De fet, l'anunci no ha agradat gens als socialistes perquè consideren que va en contra del nou paquet de mesures fiscals plantejat per l'executiu de Pedro Sánchez que vol incrementar la pressió fiscal per a les rendes més altes.

També en aquest debat, l'oposició li ha retret a Puig la gestió del tren en l'incendi de Begís. La síndica popular ha mostrat un suposat avís que els bombers haurien llançat quasi mitja hora abans del pas del tren; avís que des de la Conselleria de l'Interior qualifiquen d'incert. Mentre, Puig ha convidat els populars a acudir als jutjats si dubten de la transparència.

El preu de la cistella de la compra ha pujat més d'un 15% en l'últim any i hui l'organització de consumidors i usuaris ha publicat un estudi amb els supermercats en què la cistella de la compra és més assequible. Comparant es poden estalviar fins a 1.500 euros a l'any en algunes ciutats.

Imma Bermúdez ha guanyat el Premi Nacional de Disseny en la modalitat professional. L'artista ha desitjat que el guardó anime les dissenyadores a ser més visibles. Aquestes i altres notícies en el pòdcast. 

stats